4

Sziasztok, Molnár Ági vagyok. Azért írom le mindezt, mert tudom, hogy mennyi ember érint a horkolás problémája. Sok szerencsés ember nem is gondolná, hogy mennyire idegesítő és kimerítő a horkolás, főleg, ha te vagy az áldozat, akinek hosszú estéken keresztül kell hallgatnia. Nos, én számtalan csődöt mondott próbálkozás után most végre végeztem a problémával egyszer, s mindenkorra. Az pedig, hogy hogyan sikerült, az annyira egyszerű, hogy még mindig alig hiszem el, hogy nem gondoltam erre eddig!

A történetem 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor összeházasodtunk a férjemmel. Igazából természetesen már előtte is horkolt, de most nem is ez a lényeg. Rengeteget foglalkoztam már a témával és tudom, hogy a magyar lakosság több mint 63%-a horkol. Őszinte leszek: a horkolásnál kevés idegesítőbb dolgok tudok elképzelni. Az alvás szent nyugalmát semminek nem szabad megzavarnia, főleg nem annak a melletted fekvő embernek, akitől a legtöbb biztonságot várod az életben. Drasztikusan hangzik, de olvastam különböző kínzási technikákról, amik hasonló módszeren alapulnak. Különféle fizikai behatásokkal megvonják az embertől az alvás lehetőségét, majd egy idő után az illető teljesen leépül szellemileg és testileg is.

Ha a cikkemet olvasod, feltételezem, hogy Te is nap mint nap szembesülsz ezzel a problémával. A nap legkellemesebb pontjához érkezel, végre magad mögött tudhatod a nap fáradalmait és nyugodtan álomra hajthatnád a fejed. DE NEM, ugyanis perceken belül egy kalapács hangja hatol egyenesen az agyad közepéig, felriadsz abból a félig alvó állapotból, amibe végre sikerült belekerülnöd és tudod, hogy most kezdődik csak az igazi küzdelem. Amíg párod valami csoda folytán abba nem hagyja a hangos és idegesítő horkolását, addig bizony nincs alvás. Ha, valahogy mégis sikerült elaludnod, hát ki szeretne minden áldott estét így tölteni?

1

A másik fél oldaláról megközelítve sem jobb a helyzet. Te tudtad, hogy számtalan veszélyt rejt magában az erős horkolás? Bemásolnék egy rövidke részt amit a www.webbeteg.hu weboldalán olvastam, mert szerintem megdöbbentő dolog, és jó, ha tudnak róla az emberek.

„Egy amerikai tanulmány szerint az apnoéban szenvedőknél az infarktus kockázata negyvenszer nagyobb, mint az egészséges embereknél. De nem is kell ilyen messze menni ahhoz, hogy belássuk, az ilyen módon zavart éjjeli alvás milyen nappali hatásokat eredményez:  

  • Fizikai és szellemi fáradtság
  • Magasabb vérnyomás Szívritmuszavar
  • Érzékszervek tompulása
  • Csökkenő szexuális vágy
  • Pszichés problémák

 Egy vizsgálat szerint a horkoló vagy alvási apnoében szenvedő személyek ötször több balestet is okoznak – nyilván a tartós fáradtság és a koncentrálási nehézségek miatt. A horkoló mellett alvó házastársak károsodásai leginkább az alváshiányban és ennek következtében kialakuló problémákban jelentkeznek.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/apnoe/8355/miert-veszelyes-az-eros-horkolas

A hét napjaiból minimum 3-at mindig hullafáradtan dolgoztam végig és semmit nem tudtam ellene tenni. Hiába feküdtem le este 10-kor aludni, ha órákkal utána még felzaklatva járkáltam fel-alá a lakásban, hogy végül inkább a kanapét válasszam-e. Próbáltuk az orrtágítót és még legalább 3 féle trükköt, aminek elvileg segítenie kellett volna, de minden hiába volt.

Egy ponton viszont végleg elegem lett. Elhatároztam, hogy addig fogok kutatni egy működő megoldás után, amíg nem találok egyet, kerül amibe kerül! Sajnos magamtól nem találtam semmi újat heteken keresztül, viszont ezután egy nagyon váratlan fordulat következett be.  Érkezett egy új kolléga a munkahelyemre és egy kávé közben beszélgettünk, és szóba jött a problémám is, ami –mint kiderült – az övé is volt egyben. De már csak volt, ugyanis teljesen értetlenül nézett rám, hogy én hogy nem próbáltam még a azt a bizonyos dolgot. Kezdett érdekessé válni a helyzet!

Egy biorezonanciás horkolásgátlóról beszélt, amit karóra módjára csuklóra kell felerősíteni és úgy aludni. Az ő férjének szinte azonnal működött és a horkolása teljesen elmúlt. Én azért kicsit szkeptikus voltam a témával kapcsolatban, ugyanis jó pár dolgot kipróbáltam már, amiről jókat lehetett hallani. Végül, mire megittuk a kávét meggyőzött, ugyanis az ára röhejesen alacsony, főleg ahhoz képest, hogy az egészséges alvás mindennél többet ér. Egy próbát mindenképp megér- gondoltam.

Napokkal később megrendeltem erről a webshopról, egész gyorsan meg is érkezett és nagyon izgatott voltam. Valóban egy karórára hasonlít, de a súlya annak a töredéke lehet. Én csak felpróbáltam egy pillanatra, de meglepően könnyű volt, szóval megnyugodtam, hogy legalább nem fogja zavarni a férjemet alvás közben.

cikk1

Végül elérkezett a várva várt éjszaka és valóban megtörtént a csoda! Ez a kis kütyü tényleg működött, méghozzá úgy, mintha sosem létezett volna a probléma ezelőtt. Mondanom sem kell, hogy aznap este mosolyogva aludtam el és nem riadtam fel percenként 1-1 nagyobb horkantásra. Sokkal kipihentebben keltünk fel mind a ketten és ez rá is nyomta a bélyegét az egész napunkra. A lehető legpozitívabb értelemben. El sem hinnéd, mennyit számít, hogyan és milyen minőségben alszik az ember.

Azóta már több hete használjuk folyamatosan és nem győzök hálát adni a kolléganőmnek! Ennél hasznosabb tanácsot talán még sosem kaptam ez előtt. Nem csak hogy sokat javult az életszínvonalunk ez által, de még a férjem egészsége miatt sem kell már aggódnom.

Összességében így elmondhatom, hogy sikerült áthidalni ezt a megoldhatatlannak tűnő problémát, méghozzá egy igényes módon, mindenféle kényelmetlenség és mellékhatások nélkül. Nagyon remélem, hogy az írásom Neked is segít majd! Végezetül szeretnélek megkérni arra, hogy ha hasznosnak találtad az cikkem, vagy úgy érzed, hogy ez valóban segíthet másoknak is oszd meg ezt ismerőseid között, mert biztos vagyok benne, hogy köztük is van számtalan illető, aki hasonló problémával küzd jelen pillanatban is.

MEGNÉZEM A HORKOLÁSGÁTLÓT

Kedves Látogatónk! Sajnálattal közöljük, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk jelenleg technikai okok miatt nem elérhető. Dolgozunk a probléma megoldásán, és amint lehetséges, visszatérünk. Addig is kérjük, hogy e-mailben keressen fel minket, és mihamarabb válaszolunk kérdéseire. Köszönjük megértését és türelmét!
00 nap 00 óra 00 perc 00 mp