Nem kell azon agyalni, hogy sósat vagy édeset készíts, hiszen számtalan dologgal meg tudod tölteni a kis gofrikosarad.
Desszertek, sütemények, fagylaltkelyhek, gyümölcstálak, sőt akár az ebéd elkészítéséhez is kiválóan alkalmas a gofrikehelysütő. A variációk számának csak a képzeleted szabhat határt!
A gofrikosarak pár perc alatt elkészülnek és már töltheted, díszítheted is őket.
Hoztunk is neked néhány receptötletet, amit te is könnyedén elkészíthetsz a konyhádban. 🙂
Jellemzők
- Egyszerre 4 db kehely alakú gofri süthető.
- Hőszigetelt fogantyú.
- Tapadásmentes bevonat.
- Túlmelegedés elleni védelem.
- Egyéb tartozék: Vezetéktartó
- Teljesítmény: 520 W
- Burkolat: Műanyag
- Méret: 16 cm x 9cm x 22 cm
- Tápellátás: 230 V~ / 50 Hz
- Kábel hossza: 70 cm
- Termék súlya: 1 kg
Gofri recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 1/2 liter tej
- 12 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1,5 cs. sütőpor
Tészta összeállítás: A 3 tojást a kis darabokra vágott margarinnal, cukorral, vaníliás cukorral és kb. 3 evőkanál liszttel, kézi mixerrel simára keverjük. Ezután felváltva adagoljuk
hozzá a tejet, és a maradék lisztet. A sima, sűrű masszához végül hozzákeverjük a sütőport is.
Sütés
- Hagyd a gofrisütőt üresen üzemelni kb. 10 percig, hogy jól átmelegedjen. Ha csukva van a készülék, akkor hamarabb melegszik fel.
- A gofritésztából tegyél egy merőkanállal a csésze alakú formákba, kb. a formák feléig, a körbefutó jelzésig.
- Csukd le a felső sütőlapot és rögzítsd a fogantyú zárral.
- A készülék fűteni kezd, a piros lámpa világít, majd kialszik. Ekkor még várjon kb. fél percet és ellenőrizze a gofrit. Ha kell, süsd tovább a kívánt szín eléréséig.
- Fa vagy hőálló műanyag lapáttal vedd ki a gofrikat. Ne használj fém eszközöket a gofrik kivételéhez, mert az megsértheti a tapadásmentes bevonatot.
- Ha nem sütsz további gofrikat, húzd ki a csatlakozódugót a konnektorból.